Limfjorden rundt 2006


Info om fotosiden

De små billeder er ikke bare nedskaleringer af de store der popper op, men er udsnit med et meningsfyldt indhold. Jakob Nielsen skriver i sin Alertbox november 1996 (ja det er år siden) om Relevance-Enhanced Image Reduction: Better Thumbnails


Popup funktionen er indlagt automatisk v.h.a. to små javascriptfunktioner som man kan få at se ved at vælge Vis kilde på forrige side. Det betyder at htmlsidens image-tags er meget simple ligesom dette: <img src="sx-limfjord04.jpg" />


Popup funktionen er desuden lavet så det nye browservindue lukker når man klikker på billedet, men det lukker også automatisk hvis vinduet bliver minimeret. Hvis du har oplevet at lignende popup på andre websteder ser ud til ikke at virke anden gang du klikker, kan det nemt være fordi popupbillederne er blevet vist i et browservindue som var minimeret. Det undgår jeg altså her ved at lukke vinduet automatisk.


Dette er bare et par af de emner man kan lære på Multimediedesigneruddannelsen på Århus Købmandsskole hvor jeg underviser i bl.a. New Media design, Interaktionskonstruktion, Visualisering og Kommunikation. Vore studerende bliver Webudviklere og Medieudviklere og mange af dem specialiserer sig i et af uddannelsens delområder som fx. 3D-modellering, video til web, storytelling, usability, avanceret webprogrammering, brug af CMS systemer, Flash animation og webhandel.


Fotografierne er taget af mig selv (Bror Arnfast ) med et Nikon D70. Det er muligt at erhverve dem i større opløsning, bare send mig en email med angivelse af hvad de skal bruges til.